Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

JSV – SO Soest JO11-1  1-8

Maandag 30 april 2018

Wedstrijdjes zo voor het voetbalkamp zijn altijd lastig. Vooraf gaat het alleen maar over hoeveel ballen er in de tent verstopt gaan worden, over cola drinken of hoeveel snoep neem jij mee?

Allemaal belangrijke zaken natuurlijk maar er stond ook nog een wedstrijdje tegen JSV op het programma.

De laatste 2 wedstrijden hadden ze gewonnen dus JSV had er ongetwijfeld zin in. Gelukkig was het voor ons niet moeilijk om de jongens gemotiveerd te krijgen.

Doordat de wedstrijd van Baarn werd uitgesteld, konden we bij winst de ranglijst gaan aanvoeren. Dat beweegt dan toch net iets makkelijker over het voetbalkamp.

Zoals gebruikelijk trokken we gelijk ten aanval en al in de eerste minuut moest de keeper van JSV handelend optreden. Uit de daaropvolgende corner zag Sven z’n kopbal van de doellijn gehaald worden.

Bij de volgende corner hadden we meer succes. Niels kon vogeltje vrij de 1-0 aantekenen. Kort daarna zag Lars een doelpoging stranden, maar had Sven meer geluk.

Met een bekeken kopbal zorgde hij, in de 8ste minuut, voor de 2-0. Twee doelpunten uit een standaardsituatie doen tekort aan ons veldspel. Dat was ook vandaag weer goed te noemen.

De vrije man werd telkens makkelijk gevonden en daarbij lieten we de bal ook nog eens snel rondgaan, waardoor het kansen regende.

In de 14de minuut schoot Mees de bal tegen de touwen en 2 minuten later volgde Hugo zijn voorbeeld. Nadat Hugo even later de 5-0 binnen schoot leek het een grote uitslag te gaan worden.

Maar vanaf dat moment werd het spel slordiger, we gingen teveel met de bal lopen. Doordat we vandaag ook weer ijzersterk aan het verdedigen waren, was JSV totaal niet in het stuk voorgekomen.

Tot de 23ste minuut, want vanuit een diepe bal stond Max plotseling 1op1 met de spits van JSV waarna deze de bal binnen tikte.

Na de aftrap kreeg Daniel op links de bal en na een geweldige solo stelde hij Lars in staat om voor de 6-1 ruststand te zorgen.

In de rust viel er niet veel te zeggen, alleen dat we de vorm van de eerste 20 minuten weer moesten oppakken. Dit bleek lastiger dan gedacht.

Van de tegenstander was niet veel te duchten en het was ook te gemakkelijk gegaan. Onze handelingssnelheid ging omlaag waardoor JSV er vaak nog een voetje tussen had.

Daarbij was ook de scherpte voor het doel verdwenen. JSV speelde wat aanvallender maar slechts zelden konden ze gevaar stichten.

Een enkele keer moest Max handelend optreden, maar ook deze wedstrijd wonnen Pim, Niels en Sven zoveel duels, dat er weinig te doen was..

Het meegereisde publiek moest tot de 52ste minuut wachten om weer eens te kunnen juichen. Na goed doorzetten van Thijs was het Lars die bekwaam afrondde.

Niet veel later was het Julius die ook nog z’n doeltje kon meepikken en voor de 8-1 eindstand zorgde. Al met al weer een goede overwinning.

Onder gezang van het Soest-lied verlieten de jongens van Bosstraat-Oost het veld en in de kleedkamer werd ook nog even de 1ste plaats gevierd.